N&F-logo

Naked & Famous – nye jeans med vintage tradisjon

Vevd i Japan

De gode, gamle jeansene som ble laget i USA og som ble ikoniske på 50-tallet, var arbeidsbukser. De var laget for å tåle hard bruk i hardt arbeid i gruver, på gården eller som cowboy. Jeansene ble vevd i tykk bomull på tunge vever bl.a. på White Oak Cone Mill i North Carolina.

I vår jeansavdeling i Rathkesgate, har vi flere hyllemeter med vintage jeans. Men vi har også en hel hylle viet til Naked & Famous Denim fra Canada – jeans laget på gamlemåten.

Selv om White Oak produserte selvedge til 2004, er det japanerne som har tatt over som denim-ekspertene i verden siden 80-tallet. Japanerne fikk de gamle vevmaskinene fra USA som Marshalhjelp i etterkrigstiden, og ble etterhvert bedre enn amerikanerne på å lage bra denim.

Japansk selvedge sydd i Canada

Jeansene fra Naked & Famous er vevd i Japan på gamle vevmaskiner som gir jarekant eller «selvedge» som det heter på engelsk. Deretter er de sydd i Canada, et land som har omtrent like gode arbeidskår som Norge. Vi er ikke så opptatt av jarekanten, men setter pris på at jeansene er laget for å vare slik at de kan brukes lenge før de blir til søppel.

Kreativ denim

Naked & Famous er kjent for å ikke være redde for å la kreativiteten strømme når de bestiller denim til buksene sine. De har testet denim med bringebærlukt, og legger en stolthet i å produsere verdens tykkeste denim på 32 oz. Vi fokuserer på bruksverdien på jeansen, og ikke alle raritetene. Vi har godt utvalg i 13,75 oz left hand twill, og noen utvalgte bukser i andre mer «kreative» denimstoff.

Hvilke modeller fra Naked & Famous har vi?

Classic from Naked & Famous

Classic
Classic – høyt liv og klassisk 50-tallsstil.

Groovy Guy

Groovy Guy
Groovy Guy – høyt liv og bootcut på grensa til sleng.

Strong Guy

Strong Guy Naked
Strong Guy – classisk 50-tallsstil med tett liv og løse, rette ben.

Easy Guy

Easy Guy
Easy Guy – litt ekstra plass til veltrente lår

Weired Guy

Weired Guy
Weired Guy – straight denimbukse med tapered legs.