Vintage Jeans by Ny York

Vintage Jeans by Ny York

Vintage Jeans by Ny York er en spesialforretning for brukte jeans og bukser. Her finner du nøye sorterte jeans fra 70- 80- og 90-tallet. I tillegg har butikken rådenim fra Naked & Famous sydd i Canada av japanskvevd denim. Er du en jeans-nerd? Da er dette butikken for deg!

Spesialbutikk

Butikken er en forlengelse av Ny York Vintage & 2nd hand i Markveien 58. «Vi selger fremdeles jeans i ‘gamlebutikken’, men vi ønsket å tilby kundene enda bedre utvalg, og det har vi ikke plass til i den lille butikken i Markveien», sier daglig leder Inger Kristin Haugsevje. Butikken har også noen få jeans av samle-interesse, men hovedfokuset ligger på jeans til hverdagsbruk. Butikken åpnet 19. oktober 2018 og er nok et tilskudd i rekken av vintagebutikker på Grünerløkka.

Hvorfor vintage jeans?

Jeans som er laget før midten av 90-tallet har tykkere denim, tettere vev og en helt annen kvalitet enn moderne jeans. Siden jeansene er brukt, er de allerede gått ut, og er myke og behagelige å bruke. I denne butikken finner du klassiske 501 fra Levi’s og kule high waists fra Lee, Wrangler, Diesel og en rekke andre mer eller mindre kjente merker.

 

Sortert på størrelser

Det kan være vanskelig å finne en perfekt vintage jeans. Jeansmoten har endret seg mye siden de første arbeidsbuksene ble produsert på slutten av 1800-tallet. Særlig høyden på livet og vidden på leggene har variert mye gjennom de siste 40 årene. Et stort utvalg av modeller og størrelser er viktig om man skal drive en jeansbutikk. Desto like viktig er det å ha jeansene godt sortert. Hos Vintage Jeans by Ny York er buksene nøye målt opp med målebånd, og sortert i hyllene etter fit og livvidde.

Nye jeans fra Naked & Famous

Rådenim, «raw denim», «dry denim» er betegnelsen på denim jeans som er uvaskede. Disse buksene krever litt mer jobb, og at du går dem inn selv. Vintage Jeans by Ny York fører rådenim fra Naked & Famous i Canada.