Markveien-50-tallet

Tips på mote i ulike tiår

Skal du på 70-tallsfest? Skal venninna de ha 20-talls bryllup? Hva er forskjellen på slengbukser fra 90 og 70-tallet? Hvordan var vanlige folk i Norge kledd på 60-tallet?
På Ny York har vi en i staben som har kostymeutdannelse og som kan endel om ulike stilepoker, og hvordan man kan trikse en 90-tallskjole til å se 20-talls ut. Hun kan litt om hvilke assosierer som kan løfte antrekket, typisk bredde på snipper og slips, lengde på skjørt og jakker og mye mer. Vi gjør det beste for at alle de som jobber hos oss har grunnleggende kompetanse om ulike motetrender i ulike tiår, men vi er likevel avhengige av å støtte oss til andre ressurser.
Mange kunder spør oss etter helt spesifikke plagg i spesifikke størrelser. Kanskje har man sett for seg et spesielt antrekk man har sett på film. Dessverre blir mange skuffet over hvor vanskelig det kan være å finne akkurat det antrekket, og hvor dyrt det kan bli dersom det skal være autentisk. Skal man på temafest og ønsker å briljere, må man både forberede seg på å bruke endel penger og være åpen for å justere antrekket. Husk at det snart er 50 år siden 70-tallet, og det er færre og færre plagg som finnes igjen fra den tiden som fremdeles er i god stand. En olabukse med sleng fra 70-tallet er ikke et kostyme, men et klenodium som kan koste opp til flere tusen kroner. En kjole fra 20-tallet er nesten 100 år gammel antikvitet, er mest sannsynlig skjør i stoffet og hører hjemme på museum, ikke på karneval.

Vi anbefaler RetroWaste for å finne hjelp til å sette sammen et tidsriktig antrekk for temafesten.